JOCS DE PSICOMOTRICITAT FINA

Fa un temps buscant cosetes per internet, vaig vore aquesta activitat per treballar la psicomotricitat fina, la veritat és que no recordo bé en quina pàgina ho vaig vore, però avui ho he posat en pràctica amb la meva filla i resulta ser una activitat molt entretinguda, però sobre tot econòmica, amb materials que tenim per casa.

No sempre el jugar ha de ser amb materials comprats, dins de les nostres cases tenim gran infinitat de cosetes que podem utilitzar amb els nostres fills, inclús amb els nostres alumnes a l’aula.

Com ja he dit, aquesta activitat permet treballar d’una manera molt divertida la psicomotricitat fina de les mans, la qual ens permet realitzar petits moviments amb molta precisió, també permet als xiquets/es la relació entre l’ull, la mà, els dits, amb interacció amb el medi.

Com sempre sol passar, d’una activitat naix una altra, i també hem fet una casa unint els espaguetis amb plastilina, en aquest cas la meva filla és molt petita (2 anys) i no té tanta precisió a les seues manetes, més que res perquè els xiquets/es menudets solen exercir molta força en els objectes, i els espaguetis se li trencaven, però els xiquets/es de 5 anys ja poden començar a crear unint espaguetis i fent les seues pròpies creacions. Aquesta activitat també ens pot ajudar a treballar amb ells el concepte de volum.

Leave a comment